Werken bij De Zwaan atelier

De Zwaan is een dagbesteding voor mensen met een GGZ en of LVB achtergrond. We bieden ambachtelijke kunstactiviteiten dagbesteding.

Deelnemers komen van maandag tot en met vrijdag. Sommige 1 dagdeel andere 9 en alles er tussen in. We hebben een locatie in Gouda en een in Capelle aan de IJssel. De sfeer is ontspannen en ons moto is we doen het samen. Samen zijn we sterk en kunnen we een boeiend programma maken voor deelnemers.

Atelier De Zwaan zoekt een ZZP-er die onze muziekgroep wil gaan begeleiden.

Atelier De Zwaan is een dagbesteding voor volwassenen die tijdelijk of duurzaam niet kunnen werken door bijvoorbeeld psychische problematiek of een licht verstandelijke beperking.

Onze muziekgroep/band bestaat op dit moment uit twee zangeressen/gitaristen, een drummer en nog een gitarist. Het is de bedoeling dat de groep uitgroeit tot een volwaardige band. Zij repeteren iedere vrijdagmiddag van 13 tot 16.15 uur.

We zoeken iemand die het vak beheerst, goed kan omgaan met de doelgroep en haar/zijn kennis en enthousiasme kan overdragen aan onze deelnemers.

Wilt u onderzoeken of dit iets voor u is, maak dan een afspraak met Annemarie Plinta, telefoon 06-42341916.

De Zwaan biedt ambachtelijke dagbesteding aan volwassenen met GGZ-problemen, een licht verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. De dagbesteding biedt een professionele invulling van een activiteitenprogramma, waardoor cliënten (weer) meer grip krijgen op zichzelf, hun eigen leven en meer maatschappelijke aansluiting.  De dagbesteding wordt verzorgd door vakkunstenaars, waarbij de zorgkant voor rekening wordt genomen door zorgmedewerkers. Het is een uniek concept dat in het veld veel waardering geniet. Er zijn drie locaties: Gouda, Capelle aan den IJssel en Leidschendam.

Op dit moment is De Zwaan in transitie van een stichting naar een coöperatie (van start gegaan in oktober). De dagelijkse leiding berust nu bij de directeur-bestuurder en de directeur Bedrijfsvoering. Daarbij is de directeur-bestuurder eindverantwoordelijk en verantwoording schuldig aan de ledenvergadering.

 

Wij zoeken

Een Directeur-bestuurder met hart voor dagbesteding en haar deelnemers die leiding gaat geven aan onze organisatie en die in staat is om daar in coöperatieverband vorm aan te geven.

Wat wij vragen:

– Minimaal HBO+ met managementervaring;
– Onderschrijft de visie van De Zwaan;
– Ondernemend, ziet kansen en durft risico’s te nemen;
– Affiniteit met de doelgroep: GGZ/LVB/personen met (al dan niet tijdelijk) afstand tot de arbeidsmarkt;
– Heeft kennis van de zorg en het sociale domein inclusief het verloop van de geldstromen;
– Onderschrijft de filosofie van de coöperatievorm;
– Kennis van of werkervaring op het GGZ-terrein strekt tot aanbeveling;
– Affiniteit met beeldende kunst en ambachten;
– Bereid de handen uit de mouwen steken om de relatief kleine organisatie te runnen.

Beloning
Salaris CAO Sociaal werk: afhankelijk van opleiding en ervaring schaal 12.
Aantal uren: aantal uren in overleg; wij denken aan 32 uur.

Informatie en sollicitatie

U kunt de profietschets hier inzien. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot Ellen van de Zilver 06 45 283 112 (voorzitter raad van toezicht). Schriftelijke achtergrondinformatie kunt u opvragen door een mail te sturen naar info@dagbestedingdezwaan.nl 

Procedure
Als u belangstelling hebt voor deze functie ontvangen wij graag uw sollicitatiebrief met CV. U kunt deze versturen naar rvt@dagbestedingdezwaan.nl tot uiterlijk 11 december 2023 .

De Zwaan atelier zoekt enthousiaste vrijwilligers

We bieden dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maatschappelijk. Onze volwassen deelnemers hebben een GGZ-achtergrond met of zonder LvB beperking (licht verstandelijk beperkt). De werkzaamheden zijn op woensdag hele dag en vrijdag middag daarnaast ook regelmatig invalwerk op andere dagen. De gemiddelde groepsgrote is 10 deelnemers. Affiniteit met de doelgroep is belangrijk maar opleiding in de zorg is niet verplicht (wel fijn), er is een zorgteam actief die de zorgondersteuning biedt.

We zoeken een textiel ZZP’er voor textiel waar weven op getouwen een vast onderdeel is.

De vakspecialist die we zoeken heeft weefkennis met daarnaast brede kennis van diverse textiel activiteiten zoals borduren, naaien en haken. Kortom een textiel passie.

We bieden een werkomgeving met een leuk team waarbij je zelf je programma samenstelt binnen het atelier dat goed uitgerust is met gereedschap en materiaal.

Wil je meer weten over het model en financiële kant van het verhaal maak dan een afspraak met Annemarie Plinta 0182 605698 of mail naar Annemarie@dagbestedingdezwaan.nl.

Vrijblijvend kennismaken en koffiedrinken kan altijd.

Ondersteuning voor onze ateliers:

Textiel atelier:

Een dagdeel per week op maandagmiddag of woensdag of donderdag ochtend of middag Vereiste is affiniteit met handwerktechniek naaien, breien, haken. Je hoeft niet alles te kunnen maar een deel zou fijn zijn.

Schilder atelier:

Dinsdagmiddag, voor hand- en spandiensten, geen ervaring vereist.

Locatie Gouda:

Voor de locatie Gouda zoeken we iemand die zelfstandig kan werken en het leuk vindt om de overblijvers te verwennen met zelfgemaakte soep soms afgewisseld met een broodje of ander hapje. De dag begint met koffie zetten om 10.15 tot 14.00 uur en daarna het voorbereiden van de lunch. Hierna de afwas regelen en de keuken aan kant maken. Heb je interesse, maak dan een afspraak met de coördinator van het vrijwilligerswerk of stuur een email: coordinatorvrijwilligerswerk@dabestedingdezwaan.nl of bel met 0182-605698.

null

NEN Certificering

Kwaliteit staat bij De Zwaan hoog in het vaandel

null

Erkend leerbedrijf

De Zwaan voldoet aan deze voorwaarden en is erkend!

Klachtenregeling

Wil je een klacht indienen?

Vertrouwenspersoon

Je kunt altijd iets vertrouwelijks bespreken bij De Zwaan.

null

ANBI status

De Zwaan is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).