De Zwaan heeft Ambitie

De Zwaan heeft de ambitie om het meest inspirerende ambachtelijke centrum voor dagbesteding van Nederland te zijn. De deelnemer staat centraal. Zij doen dat aan de hand van een eigen samengesteld programma waarbij zij maximaal geïnspireerd worden door nieuwe technieken en ambachten. De deelnemers hebben de regie. Zij worden gestimuleerd en begeleid door vakspecialisten binnen een inspirerende en veilige omgeving.

Het Zwaan concept heeft zich bewezen als het gaat om een goed ingerichte, professionele dagbesteding. Dit doet zij door:

  • Het integreren van kunst en ambacht in het zorgprogramma;
  • Begeleiding op maat en sturing op het proces;
  • Les door afgestudeerde kunstenaars van de kunstacademie waarbij een specialistisch activiteitenprogramma wordt geboden;
  • Deelnemers te inspireren in hun mogelijkheden en talent waardoor zij zich kunnen ontwikkelen;
  • Het ondersteunen van de deelnemers door de zorgspecialist bij het behalen van persoonlijke doelen.
  • Kwaliteitsnormen en regels toe te passen;
  • Uit te gaan van de kracht van de deelnemers;
  • Maatwerk voor persoonlijke vraagstukken.

De ateliers zijn geen doel, maar een plek waar je kunt werken aan je doelen.

De visie van De Zwaan

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft evenveel waarde. De Zwaan wil een begeleidingsklimaat creëren waarin aandacht en respect is voor ieders persoonlijkheid. Een dagbesteding waar warmte en geborgenheid heerst. Waar je jezelf kunt zijn en iets kunt leren. Een dagbesteding waarin het aangaan en onderhouden van relaties met anderen een belangrijke plaats inneemt.

Dit doet De Zwaan door het aanbieden van ambachten. Waarbij het ambacht een middel is om je persoonlijke plan te trekken en dus maatwerk is. Jij hebt de mogelijkheid en krijgt de regie bij het maken van een boeiend week programma. Dat in overleg herzien kan worden als je nieuwe wensen of inzichten krijgt. Door iets te maken krijg je nieuwe ideeën voor nieuwe technieken en nieuwe producten. De Zwaan streeft er naar dat iedereen die niet of nog niet kan deelnemen aan werk of (vrijwilligerswerk), school een volwaardige plek heeft in de maatschappij. Waarbij iedereen zich op eigen niveau kan ontwikkelen. We hebben een werkwijze ontwikkeld waarbij persoonlijke ontwikkeling altijd centraal staan. Door de organisatie opzet heeft de deelnemer een persoonlijke stem en invloed op het programma.

Atelier De Zwaan Gouda

Kampenringweg 44
2803 PE Gouda
Telefoon: 0182-605698
Bereikbaar: 09:00 – 16:00 uur

E-mailadres

Atelier De Zwaan Capelle

Damsterdiep 58
2904 EN Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010-5036902
Bereikbaar: 09:00 – 16:00 uur

E-mailadres

Vrolijk Werk Leidschendam

Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam
Telefoon: 06-35624915
Bereikbaar: maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:30 uur

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

Kwaliteit staat bij De Zwaan hoog in het vaandel. De Zwaan bezit over het NEN-certificaat. Ook is De Zwaan optimaal organisatorisch ingericht als het gaat om klachten en een vertrouwenspersoon.

null

NEN Certificering

Kwaliteit staat bij De Zwaan hoog in het vaandel

null

Erkend leerbedrijf

De Zwaan voldoet aan deze voorwaarden en is erkend!

Klachtenregeling

Wil je een klacht indienen?

Vertrouwenspersoon

Je kunt altijd iets vertrouwelijks bespreken bij De Zwaan.