Weef atelier

Atelier Weven (Gouda)


Weven, een traditionele techniek, die echt nog bestaat. En je maakt er ook nog eens mooie kleden of sjaals mee. Onze vakspecialisten helpen je daarbij.

Wat je gaat doen

In ons spik-splinternieuwe atelier in Gouda staan 12 weefgetouwen. Als deelnemer word je zoveel mogelijk meegenomen in het proces van een weefgetouw opzetten tot het weven. Onze Vakspecialisten staan klaar om je te helpen. Samen kies je wat je gaat maken, van welke kleuren. Wanneer je klaar bent en jouw mooie werk van het weefgetouw afkomt, zie je pas goed hoeveel werk er in al die meters zit. Weven is een mooie techniek die prachtige resultaten geeft. Iedereen kan het leren. Er wordt geweven met natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, linnen, allemaal in de mooiste kleuren. Ook wordt er echte schapenwol gesponnen en geweven tot tafel- en vloerkleden. Doe je met ons mee?


Programma

Samen met de Vakspecialist overleg je wat je wilt maken en aan welk weefgetouw je wilt zitten. Je kunt je concentreren op het weven of je zoekt sociale contacten op bij jou op de afdeling.

Hoe kun je deelnemen

Weven moet je echt proberen. Wij zien je graag verschijnen. Het is mogelijk om een proefochtend mee te doen, dan kun je goed ontdekken of je het fijn vindt. Meteen inschrijven kan ook.